De Burcht

'een veilige plek om (op) te groeien'
Wie is Adri van Ommen? Adri

Even voorstellen

Jeugd, gezin en geloof

Ik ben Adri van Ommen. Ik ben in 1966 geboren en opgegroeid op een boerderij. Ik ben gelovig opgevoed en mijn ouders gingen naar een traditionele kerk.
Nu zijn wij lid van Evangelische Gemeente Berea Noord.

In 1994 ben ik getrouwd met mijn man, Wim.
In 1995 kregen wij een dochter; Marianne.
In 1997 werd onze zoon (Josh) geboren.
In 2001 zijn wij verhuisd naar ons huidige huis in De Burcht.

Josh woont nog thuis.

Opleiding en werkervaring

Na het behalen van mijn HAVO-diploma ben ik eerst een paar jaar gaan werken. Pas toen ik 23 jaar was, ben ik HBO-Verpleegkunde gaan doen. Die heb ik in 1994 afgerond.

In 1996 kreeg ik voor het eerst een verzoek van een buurvrouw of ik op haar kind (een vriendinnetje van Marianne) wilde passen. Hier heb ik toen volmondig ‘ja’ op gezegd.
Sindsdien kreeg ik ook van andere buren en kennissen het verzoek om op hun kind(eren) te passen. Sinds die tijd heb ik per week altijd twee of meer kinderen opgevangen.

EHBO In 2000 heb ik me ingeschreven bij het gastouderbureau van kinderopvang OOK omdat één van mijn vraagouders de opvang graag formeel wilde regelen, zodat ze een vergoeding kon krijgen van haar werkgever.
Vanuit OOK kreeg ik ondersteuning bij het verder professionaliseren (o.a. cursussen kinder-EHBO en kidsskills) en het ontwikkelen van een pedagogisch werkplan.
Toen Josh naar de basisschool ging, heb ik besloten geen baby’s en peuters meer op te vangen. Het was in die tijd voor mij niet te doen om de vloer ‘legovrij’ te houden, zodat een baby veilig rond kon kruipen.
Nadat ik me in had geschreven bij gastouderbureau OOK-Thuis kreeg ik ook via hen opvangverzoeken. De teller staat tot nu toe op 24 (zeer) verschillende kinderen.

In 2012 heb ik ook een cursus Kidsskills gevolgd. Deze positieve manier van omgaan met kinderen en hun kleine en grote problemen pas ik zoveel mogelijk toe in mijn dagelijks werk.

Adri

Neem contact met mij op via e-mail of Facebook

Of schrijf een recensie op

© 2022 De Burcht Mini BSO registratienummer LRK 406248229 kvk 62047787